torsdag 8. august 2013

Litt oppdatering på dyra...

I går var Ida og Minni (geitene) i den elektriske inngjerdingen halve dagen. De koste seg der. Det gikk også veldig greit å flytte dem mellom innhegningene i følgeband. Det var litt vanskelig å få tak i dem da vi skulle tilbake, da, for den elektriske inngjerdingen er jo adskillig større enn den andre. Men - det er moro, for det er helt tydelig at de vil hilse på oss, så de kom bort til oss da de så at vi kom. Dessuten mekrer de hver gang de får se oss. Det er utrolig koselige dyr, altså. Geiter har jeg virkelig fått enda mer sansen for nå :)









Inga og Marte var i buret på gårdsplassen. De har ikke vært her så lenge, og har IKKE øvd på elektrisk gjerde i det hele tatt. Kan være greit å forsøke på et flatere område, kanskje. Vi får se. Det var uansett greit at de var i inngjerdinga på gårdstunet i går, for da gjorde vi "reint" inni der. Vi tok ut alt av gammelt grass og kvister - og det ble også med en del bæsj... dette blir jo super kompost, da ;) Mens vi holdt på der inne, ble sauene mer vant til oss. De blir stadig litt tryggere og kommer bort for å hilse. De har også forstått at det er vi som kommer med mat :)

Kommer nok til å ha disse dyra en stund. Det er trivelig. Her er det bare å sette i gang å forberede vinteren... må skaffe høy (heldigvis har naboen laget høy for salg...) og ordne et sted der de kan gå inn.

Eldstemann kommenterte i går: det er litt arbeid med de dyra... ja - det er det, men - det er jo koselig, også. Og - vi håper jo at det er noen barn/ungdommer som har lyst til å hjelpe oss litt med dette etter hvert, også, for - ja, det er utrolig fascinerende å være sammen med de dyra :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar