lørdag 27. juli 2013

Inga og Marte, 2 spælsaulam, har kommet til gården :)

I går kveld hentet vi sauene :) 2 flotte, mørke spælsaulam. Vi fant ut at siden geitene heter Ida og Minni, kunne vi ha noen navn som begynte på samme bokstaver. Den største begynner på I og den minste på M... Etterpå kom jeg til å tenke på at det faktisk er ei som heter Inga Marte Torkildsen... :) Ellers ingen sammenligning med henne, altså... Men - vi måtte liksom ha noen staute, norske jentenavn på disse jentene :)

Vi hentet disse også med bånd og baki bilen :) Disse har ikke kjørt like langt som geitene. Vi hentet dem i Kvelde.

Ikke akkurat tamme... de har gått på beite med mammaene sine, og ikke hatt så mye kontakt med mennesker - annet enn i flott...

Inga og Marte...

Tålmodighet er nyttig...



På verandaen har det blitt skikkelig "leirfølelse"... vi har hentet de rutete bordene som jeg fikk tak i i fjor, sammen med trestolene. Kjekt med ferdig duk! Koselige, synes jeg. Akkurat nå er det 7 barn og ungdommer på gården, så da blir det fullt rundt mat-bordet, når vi har 2 bord ;) Fikk forresten koselig besøk av 2 jenter som hadde gått opp "kleivene" med bikkja. De ble invitert på vann/brus og sjokolade/nøtter litt tidligere på dagen :)

...opplevelser på landet...
De to minste har laget "fakkel". De hadde en trestokk, et metallrød, fant noen stearinlys og hentet litt folie... vips - en flott fakkel. Den lyste flott utover kvelden. Det er jo litt koselig når det blir litt mørkere, slik at en kan se stearinlysene;) Men - jeg er ikke helt klar for den mørke vinteren enda, altså...
Det er meldt litt mindre regn på søndag, men torden... kan fortsatt endre seg. Har du lyst på en tur på landet, har vi plass inne, også... VELKOMMEN... sjekk yr eller storm.

Legger til noen "instagram-bilder" til slutt:

Fra fjellturen på mandag.

Fra lammenes ankomst i går.

Liten kveldsstund i går...

"ungene" har laget sagkrakk i barnestørrelse (fra 7-8 år eller noe sånt), slik at barna som kommer til gården kan få prøve seg på å lage ved :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar