torsdag 25. juli 2013

Elektrisk gjerde...

Ja, nå har vi endelig fått testet det elektriske gjerdet :) Jeg har to lengder på 50m, men vi satt bare opp den ene lengden nå. Det ble et "enormt" område for de to killingene som har lekt rundt i hundegarden her ute, selv om det er en stor hundegarde :)

Vi tok dem i band når vi skulle flytte dem. Litt vanskelig/utfordrende å få på dem båndene, men - det gikk bra etter hvert :)

Her er det rett før geitene kommer... blir spennende å se hvordan det kommer til å se ut når de får vært der litt :) Denne "hytta" har aldri blitt helt ferdig... den har allikevel vært mye brukt, men - nå er den ikke så mye i bruk. Derfor har det grodd igjen under. Nå lar vi geitene (og etter hvert sauene) ta opprydningen, så kanskje noen vil fortsette på hytta :)
Kjekt med noen gamle epler... de er gode... ;)

Var jo litt spennende å gå på utsida av gjerdet, også, selv om det var veldig skummelt... den svarte og hvite, Minni, syntes det var enda værre... denne hvite, Ida, er litt tøffere :)

...komma da... :)

Her er de innenfor, og strømmen er satt på. Vi hadde litt uhell med en gang, for begge geitene satt seg fast i gjerdet... først den hvite, litt...men hun kom fort løs igjen. Så den svarte og hvite, hun satt seg skikkelig fast, og skrek som en unge (ikke rart, det, altså...). Vi hadde ikke gått mer enn noen meter unna, så vi sprang tilbake og fikk slått av strømmen - og løsnet henne. Etter det var det ingen av dem som satt seg fast. Håper det betyr at de har lært å passe seg :)

De holdt seg i kanten hele tida... der hadde de oversikten. Dette er et "gedigent" område for dem :) 50 m gjerde... men - vi gleder oss til å se resultatet :) Dessuten håper jeg at vi får et par sauer inn i løpet av de aller nærmeste dagene, også... :)'
Rett før vi skulle legge oss, fanget vi dem inn igjen. Denne gangen gikk det veldig greit å få på båndene. Var litt spent, for her var det jo stor plass og mye kratt, så jeg så for meg at det skulle bli en utfordring, men - det gikk veldig greit. De sprang - sammen med ungene - tilbake til hundegarden på tunet :) Greit å ha dem der om natta... - og på Åpen gård...

Mye en skal lære... jeg har vel aldri satt opp et gjerde før... men - det funka - testa det, jeg - og geitene :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar