Her kommer oppskriften på NESLESUPPE (den står også på siden: mat og tradisjoner).
neslesuppe
3-4 ss smør
1-2 gul løk
(3-4 fedd hvit løk)
2 buljong-terninger (valgfri smak)
Litt salt og pepper
2-3 ss forvellet brennesle
6 dl melk
1 l vann
2 dl fløte
Forbehandling av nesle:
Plukk nesletopper.
Kok opp godt med
vann.
Legg neslen i det
kokende vannet i ca 1 min.
La neslen renne av
seg litt før en putter den i en blender.
Ha litt vann i
blenderen og kjør.
Du kan lage mye på
en gang og fryse i porsjoner.
Klipp toppene - sjekk at det ikke er jord eller annet på bladene... |
Nesleåkeren er MEGET enkel å vedlikeholde... bare å klippe den innimellom, så stilkene ikke blir så tykke... |
Neslen forvelles i kokende vann i ca 1 minutt - og renner litt av seg. |
Forvellet nesle i blender... |
Smelt smøret. Hakk
løken i små biter – evt. kjør i blender. La løken koke i smøret – uten å bli
brun. Ha i buljong, salt, pepper og nesle.
Rør inn melet. Spe
med melk.
Ha i vann og fløte.
Kok opp.
Suppa er klar for
servering J
Suppen får en lekker grønnfarge... nesle er like sunt som spinat - og billigere - så - da kan en jo bare vente å bli like sterk som Skipper'n :) |
LYKKE TIL :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar