tirsdag 17. april 2012

40 år!!!

Ja - tenk - da er en helg med feiring over. Det har vært fantastisk. Mange har feiret sammen med meg. Jeg har fått gaver og enormt mange gode ord. Det gir styrke og gode følelser :) Tusen takk til alle som har gjort det herlig å bli 40 år :)

Torsdag 12. fikk jeg telefon fra Østlandsposten - lokalavisa. De hadde blitt tipset om at jeg ble 40 år. Noen fra Hvarnes hadde ringt... det satt jeg virkelig pris på - at noen ville at jeg skulle bli skrevet om i avisa - det tar jeg som et hyggelig påfunn - og en måte å bli feiret på.

TUSEN TAKK TIL DEN SOM HAR TIPSET AVISA :)

Fredag 13. kom avisa på besøk på jobben. Journalisten hadde kjørt fra Larvik til Siljan for å intervjue - det må jeg si var imponerende!! TAKK til ØP :) Det var moro å lese om seg selv dagen etter - utrolig hvor mye en klarer å få fortalt om seg selv på så kort tid, men - jeg syntes han hadde oppfattet meg som meg, så jeg er veldig fornøyd :) Det ble jo faktisk litt god reklame i forhold til IPT-planene mine, også :)

Lørdag 14. - selv BURSDAGEN!!!! Fikk en haug med hilsninger på facebook - sånn kjapt regnet fant jeg ut at det var sånn rundt 100. I tillegg fikk jeg telefoner og SMSer - fikk faktisk pakke i posten dagen før, også :)

På morgenen  begynte jeg å tenke på om det var nok kaker - skulle tross alt ha kaker til to fester med sånn 20-25 mennesker... hadde jo fått lovnad om noen, men - måtte i full fart hive sammen to langpanne-kaker. Hadde også satt brød-deig kvelden før, som jeg stekte på morgenen.

Da brødene akkurat var ferdige og kaka egentlig skulle settes i ovnen, ringte naboen. Hun spurte hvor jeg var... jeg var i Nistua - om jeg kunne komme opp til Øppstua? Jeg regnet jo med at naboene ville komme i løpet av dagen - det er nemlig tradisjon her i den flotte grenda vår, men - jeg ante jo ikke når. Trodde at de ville komme på kvelden - under festen... men - neida - der sto naboene og ventet på meg ved trappa til Nistua. De hadde flagg og sang bursdagssangen - da begynte jeg bare å grine... det er så UTROLIG flott å bo i denne bygda. Jeg er så VANVITTIG takknemlig for de flotte naboene. Her er en virkelig inkludert. Da de hadde sunget den "vanlige" bursdagssangen, dro de frem den hjemmelagede sangen - det er nemlig også tradisjon her. Naboene samles og skriver sanger til jubilantene i Holtebygda. Sist jeg opplevde det var i bryllupet for 16 år siden... de feirer nemlig ikke 30-åringer ;) Men - de kom jo med barselgrøt etter alle fødslene, da...



- og grøt hadde de med denne gangen, også. Fra et trillebår med flagg ble det tryllet frem risgrøt, saft, kopper, tallerkner, skjeer - og til slutt kaffe og sjokolade! Det er FANTASTISK :) - De er FANTASTISKE :)

Dette er sange - og TELTET jeg fikk av naboene :)

Etter en trivelig stund - i strålende SOL - var det tilbake til kakene... det gikk fint, selv om den sto fremme på bordet en stund før jeg fikk stekt den :)

Jeg begynte etter hvert på elg-gryta. Skulle bl.a. skrelle 4 kg poteter, som skulle moses og has oppi krafta fra beina som skulle koke sammen med erter og byggryn i noen timer:)

I 15-tiden kom søstrene og kusinene mine :) Det var SÅÅÅÅ trivelig. Setter veldig pris på at de kom, men - har jo litt dårlig samvittighet for at jeg sa i fra i så god tid - at om de hadde villet, hadde de ingen unnskyldning for å ikke komme ;) Men - jeg håper - og tror - at de synes det er like trivelig som meg å treffes :)

På kvelden var vi 22 damer. Jeg forsøkte innimellom å få sagt noe til alle - sånn som velkommen og sånt, men - det var ikke så lett... ikke det - de var jo relativt høflige og lukket igjen munnen, men - jeg tror ikke det var lett ;) Det virket som om alle koste seg. Til slutt satt den ene kusina mi og jeg igjen - klokken ble 4 før vi fikk lagt oss - tar på å bli 40, gitt :)

Har gjort dette bildet uklart, men - det gir allikevel et inntrykk av familie-middagen :)
Neste dag var det frokost/lunsj med kusinene (de andre hadde reist hjem). Utover dagen kom flere fra familien - inklusive mammas bestevenninne - og min "reservemamma" med mann og 2 barn :) De er som familie, så det var veldig trivelig. Jentene var det 10 år siden jeg hadde sett, så det var ekstra koselig :)

Jeg takker alle for en fantastisk feiring :)

2 kommentarer: