søndag 5. mai 2013

Besøkshelg - hjemme på gården...

Denne helgen har vi hatt besøkshelg igjen :) Det er skikkelig trivelig :) Sist gang gikk vi på langtur - denne gangen har vi vel egentlig vært på gården hele tida :)

Det har vært trampoline-leik, fotball, snekring, tegning, data m.m. Lørdag ble det mye inne...det regnet... var derfor ekstra deilig med sol, varme og vår i lufta i dag :)

På fredag fant barna ut at de skulle lage en slags le-vegg/ballfangervegg ved trampolina. Da var de litt lei av å hente baller ute på jordet :) De fant noen gamle "plater" fra diverse greier - bl.a. gulvet fra leikestua som forsvant ut på jordet i stormen for et drøyt år siden :) De har spikret veggen fast i plattingen og satt gamle staur som støtte på baksiden. Det var moro å se dem samarbeide - 6 barn/unge fra 8 til 15 (snart 16).

De har også gått litt på rulleskøyter på plattingen, for jeg fikk tak i noen flere par med rulleskøyter på et loppemarked for noen uker siden. Foreløpig har vi dårlig med beskyttelse, så det er bare lov til å gå på plattingene her på gården... det kan selvsagt skje ting her, også, men - det går i hvert fall ikke så fort som det kan gjøre langs veien :)

I dag var jeg en liten tur avgårde for å spille gudstjeneste. Vi sov nemlig litt lenge i dag, så frokosten ble litt sein. Jeg måtte reise kl 10, så da valgte barna å bli hjemme og spise en god frokost - i stedet for å bare hive i seg noen brødskiver, slik jeg gjorde. Jeg var ikke lenger unna enn i nærmeste kirke. Den ligger jo mye nærmere enn nærbutikken, så det var ikke så langt - kun 1 mil... ;)

Barna var også flinke til å rydde opp ute i dag. Det har ligget litt leiker og diverse rundt trampolina. De har ryddet opp der i dag. Det ble så fint :) I den forbindelse fant de noen vedkubber som ikke var kommet på plass - og heller ikke var ferdig hugget, så - da fikk de prøvd seg med øksa :) Storebror som instruktør og mamma som observatør på innsiden av vindu ;) Måtte bare ut en gang for å minne dem om at de ikke skulle stå så nærme den som hugget :)


..trenger vel egentlig ikke si så mye...

Eldstemann har en kunstner i seg, tror jeg...

Her har alle barna vært med å begynne å  kle reisverket som ble satt opp i fjor. Kan bli godt med en liten "bod" rett utenfor døra til å sette fra seg sko etc. Det blir nemlig ganske mange sko når en lever 8 stykker under samme tak en helg... innesko, utesko, støvler, rulleskøyter...

Her ser vi resultatet av kløyvinga - ser i grunnen bra ut, det :)

Hytteprosjekt...

Her ser vi leveggen...

...og det ser jo ganske ryddig ut når alle leikene ligger i kassa - og de ødelagte er kastet ...

... glede og sorg, liv og død...her hviler 2 stk kattunger...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar