søndag 15. januar 2012

En trivelig helg i Øppstua!

Denne helgen var det igjen klart for en liten "hyttetur" i Øppstua :) Fredag ankom mamma, far og 2 nevøer + ei venninne av eldstedattera. Yngstedattera reiste på besøk til ei klassevenninne. Omtrent samtidig som gjengen fra Tønsberg ankom, kom ei venninne fra Revetal med mann og et barn. De hadde med seg ei seng, ei hylle og en sykkel + julepressang til meg ;) Fikk faktisk en "sause-røre-maskin"! Den gleder jeg meg til å teste. Det fineste var allikevel en skjønn engel med en kjempekoselig tekst...

Alle skulle ha mat, så det ble servert taco - til 13 mennesker, fredag den 13. :) Hadde glemt salaten (så det var kanskje ulykken), men - det ble supert med raspede gulerøtter i stedet, så det gikk fint :) En liten kaffekopp og kakebit før Revetal-gjengen reiste hjem igjen. Vi andre sov i Øppstua.

Det er jo moro at barna er flinke til å hjelpe til... og her ser dere hvordan det er når de kun får beskjed om å ta med seg tallerknene på kjøkkenet... måtte bare le... det var ikke akkurat snakk om å samle sammen i en haug - her utnytter vi plassen maksimalt!!! :)



Lørdag var det "arbeidsleir". Da var det husrydding og litt snekring. Guttene begynte å isolere og gjøre klart for paneling i et lite kott. Vi andre vasket, ryddet, satt opp diverse kroker, varmeovn m.m. Det var i grunnen ikke gjort noe der etter at jeg hadde Fauske-treff der i november... så - det var på tide. Hadde vært minst en mus der og kost seg, også... det oppdaget jeg i romjula. Da slapp jeg inn et par katter noen timer, så det er ikke sikkert det hadde blitt noe værre etter det!!! (Ps. De som ikke forso hvorfor får ta kontakt... ;)

Lørdag ettermiddag kjørte jeg nevøene til Andebu. Alle de andre barna ville være med, så mamma og far ble igjen alene på gården - det var kanskje litt deilig... ;) På vei tilbake fra Andebu måtte vi bare stoppe ved Solbergvann! Det var en helt fantastisk solnedgang. Jeg hadde bare mobilen med, så det ble ikke så god kvalitet på bildene, men en kan jo få et lite inntrykk ved å se på bildene under. Da vi kjørte videre så det ut som om det var skikkelig skogbrann rett bak trærne!





Etterpå var det pizza. Det er i grunnen litt plundrete, for stekeovnen i Øppstua funker ikke!!! Der må det nok til en investering!!! Men - vi fikk da spist hjemmelaget pizza, lell. Bare produserte den i Nistua. Det var meningen at den skulle være med kalkun-pølser, men det var så mye ælje-kjøttdeig igjen fra dagen før, at det ble elg... :) For å spise pizza fikk vi nye gjester. Det var kjæresten og hans 4 barn + en kamerat av hans minste. Dermed ble det 14 til mat... Litt senere på kvelden fikk eldstemann besøk av en kamerat. Han ble over til søndag. Kjæresten og guttene hans reiste hjem på kvelden!

Søndag var det opprydding. Dessuten gjorde vi klart for "grendelagstreff". Til jul fikk alle naboene julekort med invitasjon til samling i Øppstua i dag kl. 16. Det kom 20 stykker - det var kjempetrivelig :) De hadde med seg kaker, mens jeg ordnet drikke. Dermed var vi 25 stykker til kaffe...

Nå har vi ryddet og oppvaskmaskinen er satt i gang. De 3 minste er lagt - og det er snart eldstemann og jeg, også...

Håper vi får sove i natt, for nå har yngstemann blitt så tett at vi måtte til med forstøver-apparatet...

Ha en fin uke - alle sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar